GSVV mag zich opmaken voor het bekergeweld

De eerste selectie van GSVV is na maanden van rust weer gestart met de trainingen in de snikhete weken van augustus, met als hoogtepunt zaterdag 8 augustus. En toevalligerwijs begonnen de manschappen van trainer Theo Alink op deze dag weer met het geliefde spelletje. Ironisch genoeg was de start van seizoen 2020-2021 in schril contrast met het ijskoude seizoen 2019-2020. Dat vorig seizoen ijskoud was, had niks te maken met de temperaturen, maar meer met de resultaten. GSVV was waarschijnlijk roemloos ten onder gegaan in de vierde klasse, totdat de Corona haar intrede deed. GSVV krijgt een herkansing in de vierde klasse B.

Zoals gezegd is de selectie begin augustus gestart met een ruime selectie. Een aantal spelers zijn vertrokken naar lagere elftallen en er zijn een aantal spelers wedergekeerd om aan te sluiten bij het vlaggenschip van Gerkesklooster-Stroobos.

Op zaterdag 15 augustus stond de eerste wedstrijd tegen VV Buitenpost 3 op het programma. Met veel jonge spelers trad GSVV aan tegen een redelijk fit ogende tegenstander. De eerste helft werd afgesloten met een 2-0 voorsprong, echter na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het ‘fictieve’ scorebord.

Een week later trad GSVV aan op het kunstveld van en tegen VV Surhuisterveen. De zondagtak van het dorp gaat vanaf heden door als een zaterdagvereniging. Een ploeg om rekening mee te houden in de vijfde klasse, want voetballen kunnen ze wel. GSVV verloor deze wedstrijd met 6-3. Veel kansen over en weer maar VV Surhuisterveen was scherper voor het doel.

Afgelopen dinsdag mocht GSVV op bezoek bij de buren, VV de Lauwers. GSVV had een redelijk complete selectie deze avond en startte voortvarend. Al snel stond het 0-3 en werd er uitstekend gevoetbald en domineerde GSVV de wedstrijd. De tweede helft werd het allemaal iets minder en kregen beide teams een aantal mogelijkheden om te scoren. Alleen de Lauwers wist éénmaal het net te vinden in de tweede bedrijf. Al met al een prima wedstrijd van GSVV.

Zaterdag barst het bekergeweld los op sportpark ‘t Kleaster. GSVV mag zich opmaken voor drie duels met clubs uit het Groningse land. VV Noordwolde, VV Helpman en FC Grootegast zijn de tegenstanders. Laatstgenoemde is de enige bekende voor GSVV.

Wat de competitie (4B) betreft; geen wijzigingen dus hopen dat GSVV dit seizoen beter voor de dag komt dan het vorige.