GSVV verliest van SC Kootstertille

 

Een half uur eerder dan gebruikelijk werd er om 14:00 uur afgetrapt in Kootstertille. Dat het tijdschema van vanmiddag even wennen was, was voor één van de spelers van GSVV te merken. Hij vernam dat hij een hongerklop kreeg dus nam wat te eten. Het beestje, in het Latijn ook wel Caelifera genoemd, werd verslonden. Ook hield hij hier nog een zakcentje aan over. Dat deze extra proteïnen effect hadden op zijn spel, kunnen we niet beoordelen. Dat het een springend effect had op het team mag je wel stellen. GSVV ging strijdend ten onder, net als het kleine diertje.

SC Kootstertille mocht het spel maken en deed dit ook. GSVV hield de linies kort en gaf weinig tot niets weg in de beginfase. GSVV was af en toe dreigend met uitbraken, die leidde tot één grote kans voor Rik Kingma. Op aangeven van Wichard Alink mocht Kingma vrij doorlopen richting het vijandelijke doel. Oog in oog met keeper Marcel Kempenaar wist hij de bal niet langs de Kootstertille-goalie te krijgen.

Richting het einde van de eerste helft kreeg SC Kootstertille een grote kans uit een hoekschop. De bal kwam voor de voeten van Menno Waasdorp, zijn inzet werd van de lijn gehaald. Er werd gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft het zelfde spelbeeld. GSVV vond het wel prima dat Kootstertille de bal had, alleen het verschil met de eerste helft was dat Kootstertille iets directer naar voren speelde en zodoende meer kansen creëerde. Na een uur spelen bracht de Tille een extra spits in, één op één dus. Dit leverde met nog een kwartier te spelen de 1-0 op. Een voorzet van Gerbrand Waaksma viel in de zestien waar Eize Storm al slidend de bal knap in de hoek verwerkte. Rechtstreeks uit de aftrap had het al 1-1 kunnen staan. Keeper Kempenaar moest zich volledig strekken om de bal van Oeds Kuipers over de lat te tikken. Dit was een voorbode van een hectisch slot.

GSVV kroop uit haar schulp en wou het één en ander forceren om toch nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Dit leverde voor SC Kootstertille ruimte op, alleen was het vizier niet helemaal scherp. De grootste kans voor Kootstertille was voor Harman Tabak. Hij kreeg een open kans maar wist de bal naast het doel te schuiven. GSVV kreeg nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo had de ingevallen Jelle van der Zaag een schot welke ter nauwer nood gekeerd werd door Kempenaar en had Gerbert van der Heide, a.k.a. de sprinkhaan, zich onsterfelijk kunnen maken na een schot van een meter of twintig. Zijn schot spatte keihard uitéén op de binnenkant van de kruising. Meteen daarna floot de scheidsrechter af en zo ging GSVV huiswaarts met nul punten. SC Kootstertille had de volle mep.

Qua balbezit en kansen was Kootstertille de bovenliggende partij, qua afronding zeker niet want het vangnet had het drukker dan doelman Oanne Weening. Aan de andere kant blonk Kempenaar uit met een aantal goede reddingen. Daarom is de nederlaag voor GSVV wel zuur te noemen, er zat meer in.

Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor