GSVV wint van Drogeham

Drogeham – GSVV heeft er wederom drie punten bijgeschreven na een 1-3 overwinning op Drogeham. De thuisploeg liet het in de eerste helft afweten, wat resulteerde in een relatief makkelijke middag voor GSVV.
GSVV startte vel aan de wedstrijd, welke begon om half drie op sportpark it Doltsje. Voordat GSVV echt gevaarlijk werd kreeg het enkele corners en mocht het een paar schoten lossen. Na 18 minuten spelen was het dan eindelijk raak. Na een aantal duels op het midden, welke allen gewonnen werden door GSVV, kwam de bal voor de voeten van Gerbert van der Heide. Hij treuzelde niet en schoot de bal, half uit een volley in de beneden hoek. Even later was het weer raak. Na een zeer snelle tegenstoot van GSVV zijde kreeg Marco Kooistra de bal aan de linker kant, hij kroop naar binnen en schoot de bal knap binnen. Na deze 2-0 liet GSVV de teugels wat vieren en mocht Drogeham wat vaker kennis maken met de helft van GSVV. Toch mochten de supporters van GSVV nog eenmaal juichen voor rust. Na een vlotte combinatie op het midden stak Oeds Kuipers Wichard Alink weg, hij rondde vervolgende prima af. Scheidsrechter Van Os floot vervolgens af voor de rust, stand op het scorebord: 0-3.
De eerste 10 minuten van de tweede helft was het wederom eenrichtingsverkeer. GSVV had meerdere mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar liet dit na. Drogeham kwam naarmate de wedstrijd vorderde meer in het spel. GSVV was het laatste half uur geen schim meer van de ploeg die het voor rust was en moest het vooral doen met verdedigen en het hanteren van de lange bal, hopende op een bevlieging van de voorhoede. Drogeham kwam tot enkele kansen, maar hier ontbrak ook scherpte. Even later kwam het verdiende doelpunt voor de geelhemden. Marten Postmus schoot de bal snoeihard achter doelman Johannes van der Meer. Het thuispubliek geloofde er nog in en liet van zich horen, maar GSVV hield vrij eenvoudig stand.
Een goede eerste helft zorgde voor de 3 punten voor GSVV, de tweede helft maar snel vergeten. Volgende week komt de nummer twee van de competitie op bezoek, Boornbergum. Aftrap 14:30 uur op sportpark ’t Kleaster in Gerkesklooster.