Wedsrtrijdverslag ASC 1 – GSVV 1

GSVV en ASC in evenwicht

Augustinusga – GSVV begon sterk aan de wedstrijd en had de eerste helft grip op de mannen uit Augustinusga. Dit resulteerde in enkele uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Helaas stond het vizier niet op scherp bij de aanvallers van GSVV. Een aantal 1 op 1 situaties werden gered door de keeper en af en toe was de eindpass niet zorgvuldig. Anders had het bij rust zo 0-3 kunnen, en misschien wel moeten staan. Toch kreeg GSVV wel wat het verdiende na ruim een half uur spelen. Een goede crossbal op Wichard Alink door Ietze Durk Keuning werd door diezelfde Alink voorgetrokken. Collega spits Marco Kooistra mistte de bal, maar Erik Pilat was er als de kippen bij om de bal langs de keeper te schuiven. ASC werd eenmaal gevaarlijk door een goede actie van Tamme de Boer langs de achterlijn, echter werd de bal weggewerkt voordat er een spits tegenaan kon lopen.

ASC kwam de tweede helft beter voor de dag en GSVV zakte ietwat terug. Echt gevaarlijk werd ASC niet totdat er een handsbal geconstateerd werd door de scheidsrechter. Dit buitenkansje werd benut door Nick van den Berg. Daarna golfde het spel op en neer met voor beide ploegen kleine kansen. Het grootste gevaar kwam uit een hoekschop van ASC, alleen de bal ging net over het doel van GSVV. Doelpunten werden er niet meer gemaakt, uitslag 1-1.