GSVV 1 – Dokkum 1

Gerkesklooster – Na de dramatisch verlopen competitiestart vorige week tegen Oostergo stond zaterdag de wedstrijd tegen VV Dokkum op het programma. Dokkum was de betere ploeg deze middag en won daarom ook verdiend, wel met een minimaal verschil. 1-2.

Dokkum begon de wedstrijd sterk met hoog baltempo. Moet gezegd dat GSVV het ook wel prima vond om de gasten veelal de bal te gunnen. Dokkum creëerde enkele kansen waarvan er één in ging halverwege de eerste helft. Een afgeslagen vrije trap werd opnieuw ingebracht en de geheel vrijgelaten Jordi Minnema nam de bal aan op zijn borst en schoof de bal beheerst voorbij de GSVV-doelman. Net voor rust kreeg GSVV een grote mogelijkheid om de score gelijk te trekken, echter het schot van Wichard Alink werd net op tijd geblokt door een Dokkum verdediger. Dokkum ging met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in, GSVV daarentegen mocht de handjes dichtknijpen dat het enkel bij één doelpunt bleef.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld, echter kreeg GSVV de betere kansen. Marco Kooistra kreeg een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Echter de rappe verdediging wist hem op het allerlaatste moment van scoren af te houden. Even later was het Alink die een vrije doortocht had richting het vijandelijke doel, maar door het welbekende polletje vloog de bal in het vangnet. Dokkum kreeg ook een paar kleine mogelijkheden, vooral de hoekschoppen waren gevaarlijk.

In de 70e minuut kwam Dokkum op 0-2. Een bal werd laag de 16-meter ingebracht. Waar enkele spelers in het rood en groen op de grond lagen te spinvoeten, kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van (wederom) Jordi Minnema, hij liet de bal tergend langzaam in het doel rollen.

Nog geen minuut later kreeg GSVV een vrije trap op randje 16, deze werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman. Uit de rebound kwam de bal voor de voeten van Tjipke van der Veen, hij kon het speeltuig in het lege doel tikken. 1-2

De laatste 10 minuten was GSVV de meest dreigende ploeg, maar echte 100% kansen werden er niet meer gecreëerd.