GSVV eindigt tweede en kan zich opmaken voor de nacompetitie

Gerkesklooster – Na een reeks van twaalf competitiewedstrijden waarin niet verloren werd, moest een dertiende volgen om nacompetitie veilig te stellen. Dit lukte, doordat GSVV in de slotfase de drie punten wist te pakken tegen een stug Suameer.
Op sportpark ’t Kleaster was iedereen klaar voor de, tot dan toe, wedstrijd van het jaar. GSVV kon een periode pakken. Welke dat zou worden was afhankelijk van overige wedstrijden, maar bij winst was het praktisch onmogelijk om nacompetitie mis te lopen. Met deze gedachte ging GSVV het veld in. GSVV zocht de aanval op middels de lange bal. Verzorgd voetbal kwam er vandaag niet echt uit, misschien wel door de belangen die op het spel stonden. In de 20e minuut was het Oeds Kuipers die zichzelf vrijspeelde en de bal beheerst achter de doelman van Suameer wist te plaatsen. Even later was het Marco Kooistra die met een lob wou scoren, helaas viel de bal op de lat. Suameer kreeg ook enkele kansjes, een voorzet werd naast geschoten en één van de spitsen werd op het laatste moment van een vrije doortocht naar doelman Johannes van der Meer weerhouden. In de blessuretijd van de eerste helft werd het alsnog gelijk. De sterk spelende Liekele Paulusma werd weggestoken en lepelde de bal over doelman van der Meer, de bal stuiterde vervolgens in het lege doel.
De tweede helft begon zeer matig, weinig tempo en veel oponthoud door blessure gevallen. Mede door het ontbreken van Paulusma in de tweede helft heeft Suameer amper aanspraak gemaakt op een tweede goal. Pas na 10 minuten kreeg GSVV weer de kansen. De thuisploeg zag een voorzet belanden op de lat en kort daarna een één op één jammerlijk mis gaan. Het zat GSVV niet mee in de fase die daarop volgde, een aantal keer werd de paal en lat geraakt, paar pogingen van afstand gingen luttele centimeters naast en de doelman was een sta in de weg. Tot de 87e minuut, toen Wichard Alink de bal kreeg op randje zestien. Hij passeerde een verdediger en schoof de bal droog achter de kansloze doelman. Een opluchting van jewelste op sportpark ’t Kleaster. GSVV zocht vervolgens de bevrijdende derde treffer en die kwam er door een hard ingeschoten vrije trap van Lars Niewijk. Zo stond er een 3-1 stand op het scorebord en werd het tijd om keeper Johannes van der Meer te wisselen. Van der Meer speelde vandaag zijn laatste wedstrijd (in competitieverband) voor het vlaggenschip van GSVV. Na een lange en mooie carrière bij vv Buitenpost en GSVV kreeg hij een welverdiende publiekswissel. Na enkele seconden floot de scheidsrechter voor de laatste maal deze middag en konden de festiviteiten beginnen.
Nadat alle uitslagen binnen waren gekomen en de eindstand werd bepaald, bleek dat GSVV zeer knap tweede is geëindigd in de 5e klasse C. Nu mag het zich opmaken voor de nacompetitie. De komende weken zal blijken waar GSVV volgend seizoen speelt.