GSVV en Eastermar in evenwicht in vreemde wedstrijd

70 minuten lang met een man meer mogen voetballen, maar overlopen worden door Eastermar.
Complimenten voor Eastermar, maar schaamrood op de wangen bij GSVV.
GSVV startte voortvarend en had Eastermar bij het spreekwoordelijke nekvel. Hierbij helpend was ook
de merkwaardige actie van keeper Max Dam van Eastermar. Een bal van achteruit stuitte buiten de 16
meter op, de keeper kwam uit en schatte het ietwat verkeerd in. Hij bokste de bal weg, terwijl de bal al
stuitend over hem heen het lege doel in zou zijn gevlogen. De scheidsrechter kon niet anders dan een
rode kaart trekken. Uit deze vrije trap schoot Wichard Alink de bal strak in de benedenhoek. 1-0.
Kort daarna was het Marco Kooistra die met een droog schot de ingevallen keeper verschalkte. 2-0. Niks
loos dacht men in ’t Kleaster, alleen het spel van GSVV werd slechter en slechter. Eerlijk gezegd leek het
alsof Eastermar een man meer had op het veld.
In de 18eminuut kreeg Eastermar een strafschop na een onhandige actie van Cor Hoeksma.
Deze strafschop werd benut door aanvoerder Sietse Nijboer.
De eerste helft bleef rommelig en GSVV wist geen moment het man-meer-voordeel uit te spelen.
Uiteindelijk bleef het bij 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.
Na de rust werden er een aantal wissels toegepast aan GSVV-zijde maar had niet het gewenste effect.
Het spelbeeld bleef hetzelfde, Eastermar was de baas met een man minder. Tot echt hele grote kansen
kwam het niet, maar bleef wel aandringen. Uit het niets werd het 3-1 door Alink in de 70e minuut.
Een opluchting, zo leek het. Nog geen drie minuten later werd het 3-2 door een vrije trap van Nijboer.
Het werd uiteindelijk 3-3 in de 85e minuut door Menno Dijkstra, hij speelde de keeper voorbij en schoof de bal in het lege doel. Hierop
volgde een discussie tussen de assistent scheidsrechter van GSVV en de scheidsrechter. Doordat de
assistent het nodig vond het nodige verbale commentaar te (blijven) geven staakte de scheidsrechter de
wedstrijd kortstondig. Volledig terechte beslissing van scheidsrechter H. Heidinga, wie overigens prima floot.
Na de korte onderbreking werd het duel uitgespeeld, met een nieuwe grensrechter. De ingevallen Erik
Pilat kreeg nog een rode kaart na een ongelukkige actie. Nu was het weer gelijk qua spelers, 10 tegen
10. In deze laatste minuten kregen beide partijen nog uitgelezen mogelijkheden om de drie punten te
pakken, echter beide keepers hielden hun doel schoon. Eindstand 3-3.