GSVV maakt in de tweede helft het verschil tegen Suawoude

Suawoude – Onder prima omstandigheden werd er om half 3 afgetrapt in Suawoude. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang en de eerste helft eindigde daarom ook in een brilstand. De tweede helft werd er wel gescoord, viermaal door GSVV.

De eerste helft was maar matig van beide kanten. Wel had GSVV de overhand en creëerde enkele kansen. Suawoude, en met name de keeper, was vanaf minuut 1 bezig het tempo uit de wedstrijd te halen, dit lukte ook want GSVV ging met het lage tempo mee. Dit tot afgrijzen van de GSVV-leiding wat ook duidelijk werd gemaakt in de rust. Toch had GSVV de kansen. Zo hadden beide buitenste middenvelders Arjan Storm en Gerrit Jagersma schoten welke aan scherpte ontbraken, Lars Niewijk had een vrije kopkans die over ging en Oeds Kuipers zijn schot werd geblokt op de lijn. Kort samengevat een slechte eerste helft van de gasten, maar kansen genoeg om op voorsprong te komen.

De tweede helft was GSVV iets directer en zat er feller op, toch was het niet meteen gevaarlijk voor het doel van Suawoude. Suawoude was aanvallend ook niet bij machte om maar iets uit te richten in de GSVV-verdediging. Na een kwartier was het plots raak voor GSVV. Na een vlot lopende aanval kwam Wichard Alink oog in oog te staan met de keeper van Suawoude, Alink schoof de bal vervolgens langs de keeper. In de slotfase bracht trainer Theo Alink Alex Pel en Gauke Plantinga binnen de lijnen. Ze luisterden hun invalbeurt op met een doelpunt. In de 84e minuut kopte Alex pel een corner achter de doelman en Gauke Plantinga scoorde na lange afwezigheid met een bekeken schot in de verre hoek (89e minuut). Tussen deze beide doelpunten viel er nog een doelpunt voor GSVV. De 0-3 werd gescoord door André Laanstra, dit was voor de GSVV-back zijn eerste officiële doelpunt voor GSVV.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter af bij een 0-4 stand. Een prima resultaat voor de mannen uit Gerkesklooster-Stroobos. Volgende week is GSVV wederom een zaterdag vrij, vervolgens wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Drogeham.