GSVV hard onderuit tegen V & V ’68

Na een gelijk opgaande eerste helft was het de tweede helft snel gedaan met GSVV. De gasten uit Garijp winnen terecht van GSVV met 0-5.

De wedstrijd startte met een aantal hoekschoppen voor de gasten, echter werden deze niet heel gevaarlijk. Beide partijen wilden vroeg druk zetten en zodoende de opbouw te verstoren, daarom werd de lange bal veelal gehanteerd. Kleine kansjes over en weer, maar niet echt uitgespeelde kansen. Tot in de 40e minuut. Een verdediger van GSVV gaf de bal een ros naar voren, echter kwam de bal via de rug van een andere speler zo voor de voeten van aanvaller Ruurd de Vries. Hij wist wel raad met dit buitenkansje. Een flinke domper voor GSVV net voor rust.

Na de pauze werd het duel snel beslist in het voordeel van de Garijpers. Spits Berend Wijmenga maakte binnen enkele minuten twee doelpunten, waarbij de laatste discutabel was. Een ferme duw in de rug werd niet waargenomen door scheidsrechter Bosma, een VAR-momentje. Verder floot de jonge scheidsrechter een prima wedstrijd. Kort voor de 0-3 had GSVV een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Een kopbal van Oeds Kuipers werd ter nauwer nood van de lijn gehaald.

In het restant van de wedstrijd probeerde GSVV van alles maar de verdediging van V & V ’68 gaf geen krimp en de gasten kregen door de gegeven ruimte nog meer mogelijkheden om te scoren. Het bleef uiteindelijk steken op 0-5, door doelpunten van Berend Wijmenga (hattrick) en Calvin Rooda.