GSVV komt terug van een 0-3 ruststand en wint alsnog van vv Eastermar

Gerkesklooster – ‘Je had er bij moeten zijn’ was een veel gehoorde uitspraak na afloop van de wedstrijd GSVV – vv Eastermar. Waar Eastermar de eerste helft heer en meester was en volkomen terecht met een 0-3 stand de kleedkamer opzocht, wist GSVV na de rust Eastermar te kloppen en werd het alsnog een winstpartij voor de mannen uit Gerkesklooster-Stroobos.

Onder het toeziend oog van vele supporters uit het tweelingdorp en Eastermar werd er om half drie afgetrapt, nadat pupil van de week Harm Buist de bal voor de eerste keer in het doel schoof. GSVV en Eastermar begonnen redelijk gelijkwaardig aan het duel, beide ploegen probeerden te voetballen maar GSVV was niet bij machte om voorin een vuist te maken. Daartegenover kwam Eastermar steeds beter in het spel en speelde verzorgd voetbal wat resulteerde in enkele kansjes. In de 23e minuut was het voor de eerste keer raak. Na niet adequaat optreden van GSVV werd er razendsnel gecombineerd door de verdediging. Via een prima steekbal van Menno Dijkstra kwam de bal voor de voeten van Jelmer Dijkstra, oog in oog met GSVV-keeper Joren van Manen faalde hij niet. GSVV probeerde de aanval op te zoeken maar leek vleugellam, toch plofte een voorzet van Andre Laanstra zomaar op de bovenkant van de lat, dit was eigenlijk het enige wapenfeit van GSVV de eerste helft. Eastermar daarentegen ging door met goed voetbal en bracht de tussenstand op 0-2 door spits Kees Schotanus, welke de bal beheerst in de kruising lepelde na een afgeslagen bal. Nog voor rust werd het 0-3 door een afstandschot van Menno Dijkstra, wederom was de keeper kansloos.

GSVV wist wat er op het spel stond maar straalde dit allesbehalve uit de eerste helft. Eastermar ging al juichend en met een brede glimlach richting de thee. Wat er de tweede helft gebeurde had niemand zien aankomen, maar na deze knotsgekke week met Ajax-Tottenham en Liverpool-Barca wist je het maar nooit. En het gebeurde.

Na enkele omzettingen van trainer Theo Alink werd er begonnen aan de tweede helft. Alleen een snel doelpunt zou kunnen helpen en Arjen Storm had deze boodschap goed begrepen. Hij kreeg de bal in de 51e minuut aangespeeld in de zestien meter en scoorde beheerst. Eastermar kreeg vervolgens de mogelijkheid om kort na het doelpunt het duel op slot te gooien. Een één op één situatie werd slordig overgeschoten door één van de spitsen van de gasten. GSVV kreeg net na het uur de verdiende aansluitingstreffer. Ietze-Durk Keuning kwam door op links en zag de geheel vrijstaande Wichard Alink niet over het hoofd, hij controleerde de bal en schoot het in de korte hoek. Meteen daarna was het dezelfde Alink die de gelijkmaker voor zijn rekening nam met een prima doelpunt.

De spitsen van GSVV kregen nog een aantal mogelijkheden maar het was steeds net niet in deze fase van de wedstrijd. Eastermar kreeg met nog een kwartier te spelen hun laatste kans, de bal werd richting de verre kruising geschoten door een buitenspeler, maar keeper van Maanen pakte de bal op een geweldige wijze. Vervolgens ontstond er een scrimmage voor de goal, deze werd tot tweemaal toe van de lijn gehaald door de GSVV verdedigers.

De klok gaf 90 minuten aan en de wedstrijd leek af te stevenen op een remise. Het nu al knotsgekke duel werd alleen maar gekker. Wichard Alink leek in de allerlaatste minuut alleen voor de keeper te komen maar werd op onreglementaire wijze neergehaald, de vrije trap die daarop volgde werd een prooi voor GSVV. Lars Niewijk schoot de bal via de muur langs de doelman en zorgde voor een groot feest bij alles wat GSVV was, en dompelde de Eastermarders in rouw. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van deze gedenkwaardige wedstrijd.