GSVV – Lions ’66 in evenwicht

G

Gerkesklooster – In een boeiend duel tussen GSVV en Lions ’66 uit Leeuwarden werd het publiek getrakteerd op 4 doelpunten, welke gelijk verdeeld werden deze middag. Uitslag 2-2 na een 0-1 ruststand.

De beginfase was duidelijk voor de gasten uit Leeuwarden. De geelhemden gaven constante druk op de achterhoede van de gastheren wat resulteerde in veelal de lange bal van GSVV zijde. Lions ’66 kreeg een aantal goede mogelijkheden. Één daarvan was een vrijetrap op de rand van het strafschopgebied, deze spatte uitéén op de lat boven keeper Johannes van der Meer. In de 14e minuut was het wel raak voor Lions ’66. Yassine Yettefi werd in de 16 meter aangespeeld en met een simpele voetbeweging omspeelde hij zijn tegenstander en schoot de bal, via een verdediger, over de goalie van GSVV.

GSVV leek pas na een halfuur wakker geschud te zijn en dit resulteerde in kansen welke zeker een doelpunt had op moeten leveren. Na 45 minuten was de ruststand 0-1 in het voordeel van Lions ’66.

De tweede helft startte volledig verschillend ten opzichte van de eerste, GSVV had het overwicht en kwam al snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Wichard Alink. Hij werd in het doelgebied vrijgespeeld en schoof de bal beheerst achter de doelman van de gasten. GSVV bleef druk op de Leeuwarder defensie houden en het was wachten op de voorsprong. Na enkele gevaarlijk corners was er uiteindelijk één die wel raak was in de 69e minuut. Oeds Kuipers kopte een prima corner via de binnenkant van de paal achter de doelman welke aan de grond genageld was. Dit betekende de verdiende 2-1 voorsprong voor GSVV.

In het vervolg van de tweede helft probeerde Lions ’66 met een aantal wissels het spelbeeld te veranderen. GSVV had met iets meer nauwkeurigheid de wedstrijd kunnen beslissen maar liet dit na. In de absolute slotfase werd het alsnog gelijk door een kopbal van Marten Bakker uit een hoekschop.