GSVV mag zich opmaken voor de finale van de nacompetitie

Gerkesklooster – Op een winderig sportpark ontving GSVV de gasten uit Veendam. De club uit Oost-Groningen had in de vorige ronde nipt gewonnen van Zeester uit Zoutkamp. GSVV bleek echter een maatje te groot voor de Groningers.

Op een prima bespeelbaar veld nam GSVV het op tegen Veendam 1894. De wind zou deze wedstrijd de nodige invloed hebben op het spel van beide ploegen. De veendammers waren het reguliere seizoen vierde geëindigd in de 5e klasse E. Veendam kreeg de eerste kans van de wedstrijd, een afgeslagen corner werd inschoten, de verdedigers van GSVV wierpen zich er voor en zodoende werd de keeper van GSVV niet getest. In het vervolg van de eerste helft ging het gelijk op, hierbij op te merken dat Veendam met de wind in de rug speelde. Dit zorgde ook voor een hachelijk moment voor de doelman van GSVV. Een bal stuitte met de wind gevaarlijk richting de kruising, doelman Johannes van der Meer wist er nog net een hoekschop van te maken. GSVV probeerde voetballend er uit te komen maar stuitte veelal op de stugge verdediging. Enkele vrije trappen van beide kanten zorgden voor gevaar. Plotseling kreeg Marco Kooistra dé kans om GSVV op voorsprong te zetten, hij kwam één op één met de doelman maar zijn poging ging langs de verkeerde kant van de paal.

Net voor rust werd het alsnog 1-0 voor GSVV. Diezelfde Kooistra werd vanaf het middenveld weggestuurd en kon zo doorlopen naar de vijandelijke zestien meter, daar werd hij onderuit geschoffeld door één van de Veendammer verdedigers. De strafschop werd vervolgens binnengeschoten door Oeds Kuipers. GSVV rook bloed in de slotfase van de eerste helft en bleef door drukken. Een te korte terugspeelbal op de helft van Veendam werd opgepikt door Wichard Alink, vervolgens kreeg Kooistra de bal en hij schoot de bal om doelman heen (welke 30 meter uit zijn goal stond). De bal leek enkele meters naast te gaan maar door de wind belandde de bal via de binnenkant van de paal tegen een verdediger van Veendam in het doel. Meteen na de aftrap vloot de scheidsrechter voor de rust, GSVV leek op rozen te zitten.

De tweede helft speelde GSVV met de wind in de rug. Veendam probeerde met meer druk naar voren iets te forceren maar maakte geen indruk tegen een sterk spelend GSVV. GSVV leek de tweede helft alleen maar sterker te worden en verloor eigenlijk geen duel meer over het gehele veld. GSVV kreeg een aantal opgelegde kansen, helaas faalden de spelers van GSVV jammerlijk en af en toe op wonderbaarlijke wijze. Halverwege de tweede helft viel de beslissing alsnog. Na een aanval over rechts kwam de bal bij Rinus Kootstra, hij schoof de bal langs de doelman in de verre hoek. Indien GSVV de rust en iets meer scherpte had kunnen bewaren kon het zo een nog grotere uitslag worden, echter bleef het bij 3-0. Veendam had nog één kans op een eretreffer, een lange bal kwam plotseling voor de geheel vrijstaande spits terecht, zijn inzet ging naast. Na 90 minuten floot de prima fluitende scheidsrechter af voor het einde. Een sportieve wedstrijd met een terechte winnaar.

GSVV mag zich opmaken voor de laatste wedstrijd van het seizoen, de belangrijkste. VV Ezinge is de laatste horde richting promotie, deze ploeg was met 1-3 te sterk in Augustinusga. De wedstrijd wordt aankomende zaterdag gespeeld op het neutrale terrein van FC Grootegast, aftrap om 14:30 uur.