GSVV met 0-1 te sterk in derby tegen ASC

In Augustinusga was al bijna tien jaar niet meer gewonnen door GSVV, de laatste keer was op 9 februari
2013. Afgelopen zaterdag was het anders, want na 90 minuten stond er een 0-1 stand op het scorebord.
GSVV heeft de ‘Slach om Blauforlaet’ gewonnen.
Het werd een middag waar het voetbal niet altijd even goed was. Regen, kansen over en weer, harde
duels, opstootjes, kaarten, volop spanning en uiteindelijk live muziek in een prima sfeer met de nodige
versnaperingen, zo horen derby’s te zijn. En dat de drie punten meegaan richting Gerkesklooster-
Stroobos maakt de dag compleet.
GSVV kreeg in de beginfase een aantal kansen alleen het vizier stond nog niet op scherp. Naarmate de
eerste helft vorderde kreeg ASC de betere mogelijkheden om de score te openen. Vooral de
hoekschoppen werden telkens zeer gevaarlijk. Ook bracht GSVV zichzelf in de problemen door slordige
fouten in de opbouw. ASC had een voorsprong verdient, alleen bleef steken op 0-0 ruststand.
De tweede helft werd vooral op het middenveld uitgevochten. Beide ploegen waren niet bij machte om
al voetballend tot grote kansen te komen. ASC werd deze tweede helft een keer gevaarlijk uit een
directe vrijetrap (welke uit de bovenhoek geranseld werd door Joren van Manen) en wederom uit een
hoekschop. Een speler van ASC presteerde het om de bal vanaf een meter hopeloos over het doel te
werken. GSVV wist tot dan toe eenmaal te scoren, echter werd deze afgekeurd wegens buitenspel.
Dit was een wedstrijd waar de typische en veelgehoorde uitspraak ‘wa de earste scoort wint ek’ van
toepassing was. En zo geschiedde. Uit een afgeslagen hoekschop van GSVV kwam de bal voor de voeten
van Cor Hoeksma. Hij schoot de bal vanaf een meter of twintig snoeihard tegen de touwen. Het laatste
kwartier probeerde ASC met enkele wisselingen nog een gelijkmaker te forceren, maar de voorsprong
van GSVV kwam niet meer in gevaar. GSVV daarentegen had er nog wel een aantal moeten maken, maar
het bleef 0-1.