Wedstrijdverslagen GSVV bekerwedstrijd Noordwolde / oefenwedstrijd VVT

GSVV nipt ten onder tegen Noordwolde

Met de wind in de rug startte VV Noordwolde fanatiek met aanvallen. Na circa vijf minuten was het al raak voor de thuisploeg. Een lange bal werd gedragen door de wind, na mistasten van een GSVV-back was het de rappe Antonie Buist die ongehinderd op het doel van Oanne Weening af kon lopen. Buist joeg vervolgens het leder in het dak van de goal. Hierna rechtte GSVV haar rug maar het voetbal werd mede door de wind moeilijk gemaakt. VV Noordwolde had het betere spel (wat ook verwacht mag worden van een derde klasser) en creëerde enkele mogelijkheden maar keeper Weening was deze wedstrijd een sta-in-de-weg met enkele uitstekende reflexen. Vooral de hoekschoppen van VV Noordwolde waren gevaarlijk. Het laatste kwartier van de eerste helft werd GSVV dreigender en kreeg enkele prima kansen via Rinze Kalsbeek. De vleugelspits van GSVV zag eerst een bekeken lobje net over het doel vliegen. Kort daarna was het wederom Kalsbeek met een behoorlijke kans. Op snelheid was hij een aantal verdedigers inclusief de keeper kwijt, echter wist hij de bal niet in het doel te krijgen.

Na de rust had GSVV het windvoordeel en kreeg meer grip op de tegenstander. Veel kansen werden er niet gecreëerd. Telkens greep de verdediging van VV Noordwolde op het laatste moment in. Noordwolde kreeg enkele kansen nadat GSVV iets meer ruimte weggaf door zelf aanvallen op te zetten. Het bleef uiteindelijk 1-0 op sportpark Noordwolde.

Volgende week staat de laatste test op het programma tegen FC Grootegast, wederom een derde klasser. Dinsdagavond mag GSVV nog naar de Heide om te oefenen tegen VVT. Aftrap 19:30 uur.

Zevenklapper voor GSVV in oefenwedstrijd tegen VVT.

In een nuttige oefenwedstrijd wist GSVV zeven doelpunten te scoren. Waar het na 45 minuten nog 1-1 stond, werd er in de tweede helft geen spaan heel gelaten van de thuisploeg.

Binnen een mum van tijd stond GSVV 1-0 achter. Een middenvelder van VVT mocht ongehinderd klaarleggen op randje zestien en via een verdediger viel de bal achter doelman Joren van Maanen. Hierna golfde het spel op en neer met kansjes voor beide ploegen. Na twintig minuten was het Niels Pel die een hoekschop binnenkopte. 1-1. Helaas moest Niel Pel het veld verlaten wegens een blessure, Wichard Alink was zijn vervanger. GSVV was op dat moment de betere partij maar de keeper van VVT was niet te passeren. VVT kreeg richting het einde van de eerste helft nog een dot van een kans door een foutieve bal in de opbouw, echter ging de bal er niet in.

De tweede helft was compleet voor GSVV. Rinze Kalsbeek en Oeds Kuipers werden in het veld gebracht voor Cor Hoeksma en Ietze-Durk Keuning. GSVV zette VVT 45 minuten lang onder druk en voetbalde naar hartenlust. Snelle combinaties resulteerden in mooie doelpunten. Zo was het Wichard Alink die een één-tweetje opzette met Marco Kooistra en scoorde. Kort daarna was het Gerrit Jagersma die een vrije trap op de kruising uiteen zag spatten, in een scrimmage kwam de bal op rand 16 voor het linkerbeen van Lars Niewijk, hij schoot hard raak. Na een dik uur scoorde Alink zijn tweede met een droog schot in de verre hoek. Kooistra wist ook nog te scoren na een vlotte aanval tussen de spitsen.

Met name de snelle Rick Kingma was deze avond een plaag voor zijn directe tegenstander. Met zijn acties werden er veel kansen gecreëerd. Ook verdedigend zag het er goed uit voor de ploeg van Theo Alink, de tweede helft zijn er vrijwel geen kansen weggegeven.

Nog voor het laatste kwartier was het wederom Lars Niewijk die een doelpunt maakte. Een vrije trap vanaf een meter of 40 vloog pardoes bij de tweede paal binnen. Het laatste wapenfeit was voor Kooistra, hij slalomde de verdediging dol en schoof de bal beheerst binnen.

Met nog enkele kansjes voor GSVV bleef het uiteindelijk bij 1-7. Een prima uitslag na een behoorlijke wedstrijd.