GSVV Promoveert!!

Grootegast – Op het neutrale terrein van FC Grootegast heeft GSVV promotie weten te bemachtigen ten koste van Ezinge, wat strijdend ten onder ging met 3-0. Voor GSVV was dit misschien wel één van de mindere wedstrijden van de laatste tijd, maar dat mocht de pret niet drukken. GSVV is vierde klasser!

GSVV mocht aftrappen om 14:30 uur. Ezinge, wat zo verrassend voor de dag kwam deze nacompetitie met het uitschakelen van De Lauwers en ASC uit Augustinusga, werd teruggedrongen tot op eigen helft. GSVV wist echter niet direct gevaar te stichten in de vijandelijke zestien. In de loop van de eerste helft kwam Ezinge meer aan voetballen toe en deed dit redelijk. GSVV bleef de aanvallers bereiken middels crossballen vanuit de verdediging. De beide buitenspelers van Ezinge zorgden voor veel dreiging op de helft van GSVV, dit leidde tot een paar kleine mogelijkheden. Ook GSVV had enkele kansen, veelal schoten van afstand. De korte combinaties voorin bij GSVV vielen net niet goed of werden afgefloten wegens buitenspel.

Iets na het half uur werd het 1-0 voor GSVV. Een lange bal van achteruit kwam pardoes op het hoofd van Wichard Alink. Deze kopbal ging met een prachtige boog over de doelman van Ezinge. Kort daarna had GSVV meteen de mogelijkheid om 2-0 te maken, alleen het schot van Oeds Kuipers ging over de lat. De wedstrijd kwam na het eerste doelpunt meer los en het spel ging op en neer. Ezinge had net voor rust een 100% scoringskans, maar de geheel vrijstaande middenvelder kopte de bal naast het doel. De ploegen zochten de kleedkamer op bij een 1-0 ruststand.

De start van de tweede helft was voor de ploeg uit Gerkesklooster-Stroobos. Bijna een handvol kansen kreeg GSVV om het duel vroegtijdig op slot te gooien, maar liet dit na. Ezinge begon na een uur iets opportunistischer te spelen en was ook de betere ploeg op dat moment. Echte kansen creëerde Ezinge niet, de GSVV verdediging stond wederom prima opgesteld. Richting het einde werd de wedstrijd beslist door Marco Kooistra. Hij mocht alleen voor de doelman verschijnen en schoof de bal door de benen van de keeper. GSVV mocht ook nog een derde treffer maken. Een vrije trap werd niet goed verwerkt door de Ezinger doelman, Kooistra was er als de kippen bij en mocht zijn tweede van de middag binnen tikken. Na 93 minuten gespeeld te hebben barstte het feest los aan GSVV-zijde, het bleef nog lang onrustig in het tweelingdorp.

Door dit resultaat mag GSVV volgend seizoen, na een afwezigheid van 3 seizoenen, wederom in de vierde klasse acteren. Een knappe prestatie van het team van trainer Theo Alink. Waar het tot de winter nog een haperende machine was, bleek het na de winter een onverslaanbaar team te zijn. Met 49 doelpunten voor, 10 tegen, 12 overwinningen en 3 gelijke spelen in de laatste 15 wedstrijden is dit een meer dan terechte promotie.