GSVV wint eerste wedstrijd op het vernieuwde hoofdveld

Gerkesklooster – GSVV mocht sinds lange tijd weer gebruik maken van het vernieuwde hoofdveld en het lag er daarom ook prima bij. Pupil van de week Pieter Kooistra mocht als eerste scoren deze middag, er volgden nog vier doelpunten.
De start was van beide kanten ietwat weifelend, wel kwam Boornbergum op voorsprong na vijf minuten. Na een lange trap kwam de bal voor de voeten van de spits van Boornbergum, hij werd door de doelman van GSVV naar de zijkant van het strafschopgebied gedreven. Toch kreeg hij de bal voor en mocht Robin van der Veen de bal vanaf randje zestien in het lege doel schuiven. De periode na het eerste doelpunt bleef het rommelig van beide kanten, enkele kleine kansjes waren te noteren. Net na het half uur was het plots raak voor GSVV. De laatste man van Boornbergum had iets te veel naar Ajax gekeken (lees Frenkie de Jong) en wou Oeds Kuipers passeren in eigen strafschopgebied. Laatst genoemde trapte hier niet in, kon de bal afpakken en verschalkte de doelman. Kort daarna was het weer raak voor GSVV. Marco Kooistra kwam door op links en met een voorzet kwam de bal voor de voeten van Gerrit Jagersma. Uit de stuit schoot hij de bal over de doelman.

De tweede helft begon even rommelig als de eerste, maar GSVV was de sterkere ploeg. Niet veel kansen, maar het gaf vrijwel niks weg achterin. Wichard Alink had tot dan toe de grootste kans om de 3-1 te maken. Na een combinatie door het midden kwam hij net te laat, de keeper graaide de bal voor z’n voeten weg. In de 70e minuut werd het alsnog 3-1. Gerrit Jagersma kreeg op aangeven van Wichard Alink de bal net buiten het strafschopgebied en schoot het leder in de verre hoek buiten bereik van de doelman. Even later was het Gerbert van der Heide die met een geplaatst schot bijna de 4-1 scoorde, maar de keeper keerde zijn inzet. Uit de daaropvolgende hoekschop werd een kopbal van Ietze-Durk Keuning van de lijn gehaald. Boornbergum had de tweede helft welgeteld één schot op het doel van Johannes van der Meer, deze ging er niet in.
Na 90 minuten floot scheidrechter Wagenaar voor het einde. Een prima resultaat voor GSVV. Boornbergum mag na deze nederlaag niet meer naar het kampioenschap kijken maar moet oppassen dat ze de tweede plaats niet kwijtraken aan één van hun belagers.