GSVV wint in de Heide

Twijzelerheide – Ook VVT is verslagen door GSVV. De cijfers doen voorkomen dat het een gemakkelijke middag was voor GSVV, maar dat viel alleszins mee. Voor rust waren er twee doelpunten te noteren, na de thee werd het uiteindelijk 0-3.
VVT begon fel aan de wedstrijd en probeerde met voetbal van achteruit de aanval te zoeken. Echter, GSVV kwam binnen 10 minuten op voorsprong. Na een slechte uittrap van de keeper kwam de bal in de voeten van Gauke Plantinga, hij gaf de bal aan Wichard Alink en Alink speelde de bal door de benen van de keeper. In de 27e minuut was het wederom raak voor GSVV. Na een ingooi op rechts werd een aanval over meerdere schijven afgerond door Alink. Op de rand van de zestien schoot hij met zijn linker de bal tegendraads in en liet de keeper kansloos. VVT kreeg kort daarop nog een grote kans, door zwak verdedigen kwam de spits van VVT oog in oog met keeper Johannes van der Meer, laatstgenoemde keerde de inzet.
VVT startte de tweede helft sterk en zette vroeg druk op de GSVV defensie. GSVV kwam er voetballend niet meer uit in de beginfase van de tweede helft. Na 50 minuten kreeg VVT een vrije trap, de bal werd vanaf de zijkant de zestien in geslingerd en door iedereen gemist. De bal leek er in te gaan maar wederom was de GSVV doelman alert. Dit was het moment voor de thuisploeg om terug te komen in de wedstrijd, maar dit bleek het laatste wapenfeit tussen de palen te zijn. GSVV kwam er geregeld dreigend uit, met uiteindelijk de beslissing in de 71e minuut. De 0-3 viel uit een counter waarbij Alink de keeper voorbij speelde en de bal teruglegde op Marco Kooistra, hij wist dit buitenkansje wel te benutten en zo werd het 0-3. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.
Een goede overwinning voor GSVV in een traditiegetrouw lastige uitwedstrijd. VVT zakt naar de kelder en GSVV mag voorzichtig naar boven kijken na een goede reeks.
Paar kilometer verderop bleek Friese Boys gewonnen te hebben van De Sweach, dus kampioen van de 5e klasse C. Bij deze, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en succes in de 4e klasse volgend seizoen!