GSVV wint met ruime cijfers van TFS

Drachtstercompagnie – In een wedstrijd waar TFS alles aan deed GSVV uit het spel te halen, wisten de bezoekers de wedstrijd binnen één helft te beslissen. Marco Kooistra was met een hattrick de gevierde man.

Bij de aftrap was het al duidelijk wat de plannen waren bij de thuisspelende ploeg, net als in de eerste wedstrijd de bus parkeren en hopen op een snelle uitval. Waar het begin van dit seizoen succes had (1-1), was het deze wedstrijd niet echt succesvol. GSVV begon sterk aan de wedstrijd en hield druk op de tegenstander wat resulteerde in veel balbezit. Na een kwartier voetballen was het raak, Marco Kooistra speelde zichzelf vrij en schoof de bal beheerst in de verre hoek. Twee minuten later was het weer raak. Wederom was het Kooistra die na een snelle aanval het net liet bollen. Nog voor het halfuur maakte Kooistra zijn derde van de middag. Na een diepe pass van Cor Hoeksma lepelde Kooistra de bal over de uitstormende doelman. Na dit derde doelpunt liet GSVV TFS iets meer in het spel komen. In de 40e minuut kreeg TFS plotseling de mogelijkheid om iets terug te doen. Na een voorzet vanaf links kwam de bal bij een aanvaller van TFS, hij kwam ten val en kreeg hiervoor een strafschop welke genomen werd door Jogchum Otten. Keeper Joren van Manen wist met een prima redding de bal uit het doel te houden. GSVV wist in het restant van de eerste helft nog eenmaal te scoren. Na wederom een vlot lopende aanval kreeg Wichard Alink de bal aangespeeld in het strafschopgebied en hij verschalkte te keeper. Kort daarop volgde het rustsignaal.

Na de rust werden er een aantal verse krachten ingezet bij GSVV. TFS was niet bij machte om het GSVV lastig te maken. Wel deed TFS er een tandje bij, zo werden GSVV spelers meermaals neergehaald met af en toe een flinke natrappende beweging. De scheidsrechter trok enkele gele kaarten waar een andere kleur ook niet had misstaan. GSVV kreeg nog een aantal grote kansen om de score verder uit te breiden. Zo werd een doelpunt van Arjen Storm afgekeurd wegens buitenspel, had Kooistra zijn vierde op de schoen en had de ingevallen Rinze storm de mogelijkheid om zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht te maken, helaas was de keeper zijn inzet de baas. Vlak voor tijd was het de goed ingevallen debutant Rick Kingma die wel wist te scoren. Na een voorzet van de eveneens ingevallen Alex Pel kwam de bal bij Kingma, hij controleerde de bal en schoof de bal beheerst langs de doelman. Paar minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.