GSVV wint van ONB

Waar het vorige week nog knullig verloor van Boornbergum, wist GSVV deze speelronde wel te
overtuigen. Met een uitgedunde en verre van volledige selectie werd ONB met nul punten
teruggestuurd naar Drachten.
ONB was tot vandaag de ongeslagen koploper dus men verwachtte een lastige wedstrijd. Wat GSVV
vorige week naliet was het vandaag wel bij de les. GSVV was fel, schuwde de duels niet en kwam er
geregeld goed uit met verzorgde aanvallen. Dit resulteerde daarom ook in enkele kansen en uiteindelijk
de eerste goal voor GSVV. Een mooie aanval over rechts kwam bij de rappe Jesse Eghuizen die de bal
strak voorgaf. Wichard Alink kon de bal in het lege doel tikken. Na een half uur was het wederom
dezelfde Alink die met een weergaloze slalom vanaf links de bal vanaf randje zestien het doel in schoof.
2-0. ONB kreeg deze helft één grote kans door één van hun rappe mannen. Hij schoot de bal uit een
lastige hoek op de paal.
De tweede helft leek ONB gebroken. GSVV voetbalde en vocht vrolijk verder en ONB kwam geen
moment in de wedstrijd. Helaas voor de rode brigade van trainer Theo de Vries hadden de spelers het
vizier niet scherp staan. Een aantal (zeer) grote kansen werden om zeep geholpen. ONB bracht de
laatste minuten nog een aantal reuzen het veld in, echter werd het niet gevaarlijk. Tot de allerlaatste
minuut. De bal werd ingebracht vanaf links en ingekopt door Patrick de Vogel van ONB.