In memoriam Anton van der Meer

Afgelopen woensdag 3 april 2024 is Anton van der Meer op 71 jarige leeftijd overleden.

Velen kenden hem als meester Anton maar onder de voetballiefhebbers was hij zeer bekend.

Vanaf 1976 was hij actief betrokken bij GSVV en alles wat voetbal was daar om heen. Meester Anton kreeg in 1976 een benoeming aan de Christelijke Basisschool in Gerkesklooster Stroobos. Geboren in Leeuwarden, voetballend bij Leeuwarder Zwaluwen en een aantal jaren in Rijperkerk meldde hij zich in 1976 gelijk aan als speler van GSVV. Hij was een veelzijdige aanvaller voor GSVV 1 maar als het nodig was, nam hij plaats onder de lat als keeper.

Organiseren zat in zijn bloed. Samen met zijn ouders, Wijtze en Tiny van der Meer en zijn zus Magda is er heel veel tijd op het sportveld doorgebracht.

Als we terug denken dan herinneren we ons dat hij in 1986 en in 1990 de stimulator was het internationale voetbaltoernooi bij GSVV; dat hij initiatiefnemer was van nederlaagtoernooien, van het Beppe Tiny toernooi, de Club van 100, de sponsorcommissie en de verbouw van de kantine.

Zo is Anton in drie perioden totaal 19 jaar voorzitter van GSVV geweest. De laatste periode was van 2014 tot en met 2023.

Voetbal zat in zijn bloed. Ook regionaal was hij actief. Vanaf 2001 organiseerde hij ieder jaar het DHW zaaltoernooi rond de kerstdagen. 2023 was zijn laatste. Maar ook op zaterdagmiddag langs de velden als Sportverslaggever voor RTV NOF was hij gezien. Tot het laatste toe bereidde hij zich doordeweeks voor om op zaterdag goed beslagen ten ijs te komen. En dat kenmerkte hem, het liefst alleen en alles tot in detail voorbereid om niets aan het toeval over te laten.

Als zijn zoons moesten voetballen, was hij een vaste supporter, of het nu bij GSVV was of bij Buitenpost. Hij was er vaak. Ook bij al zijn voetballende kleinkinderen was hij een trouwe toeschouwer.

Op de ledenvergadering van 16 oktober 2023 heb ik hem mogen bedanken voor al zijn inzet en voor alles wat hij voor GSVV heeft betekend. Namens de gehele vereniging is hij benoemd tot erelid van GSVV en mocht ik hem de clubspeld opspelden met de woorden ‘je hebt het meer dan verdiend’.

Wij blijven Anton gedenken; hij heeft veel aan GSVV gegeven.

Namens GSVV

Piet Kuipers ere lid en oud voorzitter.

Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor