In memoriam Jan Meijer

Volkomen onverwacht is vanochtend, maandag 28 augustus, ons oudste zeer gewaardeerde en betrokken lid Jan Meijer overleden. In het bijzijn van zijn kleinzoon Harm werd Jan onwel. Ondanks meerdere reanimatiepogingen van de toegesnelde hulpdiensten is Jan overleden.

Jan was één van de vier leden van GSVV, die lid waren vanaf de oprichting in juni 1966. Tijdens de festiviteiten van het 50 jarig jubileum van GSVV, in juni 2016, werd hier uitgebreid aandacht aan besteed.
Jan was GSVV. Sportief, actief en zoals gezegd betrokken bij de hele vereniging. Het sportieve van Jan was een ieder bekend. Tot in de verre omgeving kon je Jan tegenkomen: fietsend, lopend en hardlopend. Weinigen zullen in hun aardse leven zoveel kilometer op de fiets en/of lopend hebben afgelegd als Jan Meijer heeft gedaan.
Wanneer de winterperiode aanbrak en er sprake was van ijsvorming was Jan de eerste, die zijn schaatsen uit het vet haalde en of het nu vertrouwd was of niet, de ijzers onderbond.
In de jaren dat hij actief voetbalde, was Jan immer van de partij. Afzeggen bestond niet in zijn beleving.
In zijn arbeidzame leven was Jan chauffeur bij Broersma BV. Veelal keerden de vrachtwagens pas zaterdagmorgen terug op hun thuisbasis. Wanneer het Jan tegenzat, reed hij desnoods de hele vrijdagnacht door om toch nog op tijd terug te kunnen zijn. Jan moest immers nog een wedstrijd voetballen !!
Jan stond bekend om zijn humor. Zocht de mensen en de bijbehorende gezelligheid op en tapte, wanneer hij op dreef was, de ene mop na de andere.
Ondanks het gegeven dat Jan meer dan vijftig jaar lid is geweest van GSVV, heeft Jan geen bestuursfunctie bekleed. Ook de taak van elftalleider was niet aan Jan besteed. Zijn eigen sportbeleving stond dat in de weg en ook de bijbehorende verantwoordelijkheid was niet iets voor hem, zoals Jan zelf aangaf.

Dat betekent niet dat Jan zijn handen niet uit de mouwen wilde steken voor GSVV. Vaak zocht hij op momenten dat hij alleen op het sportveld was rommel op, die anderen hadden achtergelaten. Afgelopen herfst- en winterperiode was Jan met nog een aantal andere vrijwilligers doende met snoeiwerkzaamheden aan de struiken op sportpark. “’t Kleaster”.
Jan kwam niet alleen voor het eerste team. Jan kwam voor de senioren, de dames, de jeugd en zichzelf. Jan was er simpelweg voor iedereen.
Jan zal node gemist worden. Jan Meijer zou volgende maand 81 geworden zijn. Met verdriet nemen we afscheid van hem.

Anton van der Meer

Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor