KinderzwerfboekStation bij Sportpark ‘t Kleaster

Alle kinderen moeten kunnen lezen!

 

Bij sportpark ‘t Kleaster in Gerkesklooster is  een KinderzwerfboekStation opgericht in de voetbalkantine van GSVV.  Hier kunnen kinderen  terecht voor het gratis lenen van een zwerfboek. Het Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp , dat lezen stimuleert en probeert zoveel mogelijk Kinderzwerfboek-Stations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Kinderen mogen een boekje uit de kast pakken om te bekijken en/ of te lezen. En als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven door het door te geven aan een vriendje of vriendinnetje of door het terug te zetten in de kast van het KinderzwerfboekStation.

De zwerfboekenkast is nog niet helemaal vol. Ouders mogen thuis in hun boekenkast kijken of zij boeken hebben, die een ander kind mag lezen.  Ze hoeven er alleen maar een sticker op te plakken en in de zwerfboekenkast te zetten. De stickers liggen op de bovenste plank in de kast. Er zijn wel een paar voorwaarden: het boek moet kinderen aanspreken (boeken, uitgegeven na 2001, zijn meestal hedendaags), het boek moet compleet zijn en er netjes uitzien, dus zonder scheuren en/ of krassen.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker, die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit zou het gelezen of ongelezen in een kast achter moeten blijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht

Doe mee met Kinderzwerfboek. Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven of zamel boeken in en lever deze in bij het  KinderzwerfboekStation in de voetbalkantine van GSVV. Je mag je zwerfboek ook inleveren bij de Stationschef Miny Migchelbrink, de Lauwers 5 te Gerkesklooster.

Kijk voor meer informatie over Kinderzwerfboek op www.kinderzwerfboek.nl .

 

Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor