Nieuw initiatief: 7 tegen 7 op zaterdagmiddag!

 

Verenigingen GSVV, VVT en WTOC komen met een nieuw initiatief: 7 tegen 7 voor senioren op de zaterdagmiddag. Het is steeds lastiger (senioren) teams op de been te krijgen. Daarom hebben de verenigingen de koppen bij elkaar gestoken, en gezocht naar een oplossing.

Al jaren lopen de aanmeldingen voor seniorenleden terug. Verenigingen moeten daarom steeds vaker wedstrijden verplaatsen of elftallen uit de competitie halen. Dit terwijl er een groep senioren is die een balletje willen trappen op de zaterdag. Alleen vaak niet voldoende voor een (structureel) elftal voor het hele seizoen. Voor deze groep is de nieuwe opzet in het leven geroepen om ook hun voor de verenigingen te kunnen behouden.

De teams spelen een aantal keer voor de winter, op een half veld met pupillen doelen. Elke keer speelt men één uit- of thuiswedstrijd van 2×30 minuten met een kleine pauze. Elk team bestaat uit 6 spelers en een keeper. De leeftijd voor de spelers in dit senioren 7-tal is verder onbelangrijk.

De eerste wedstrijden voor de winter zijn gepland. Na een aantal weken zal gekeken worden voor het verdere vervolg na de winter. Er is daarnaast ook interesse van andere verenigingen voor deze opzet.

VVT zal het spits afbijten thuis tegen WTOC op 6 oktober. GSVV speelt haar eerste wedstrijd thuis op 20 oktober tegen VVT.

Kijk voor actuele informatie op de websites van de deelnemende verenigingen.

Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor