Udiros en GSVV in evenwicht

Op een nat kunstveld in Nieuwehorne werd er om 15:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd Udiros – GSVV.
Voor de GSVV trainer was het (wederom) puzzelen om een elftal op de been te krijgen. Spelers waren op
vakantie, voetbalwedstrijd in Duitsland, geblesseerd of hadden een familieweekend. En wat er wel was,
was voor een deel lange tijd afwezig geweest door blessureleed. Kortom, een lastige situatie. Echter met
strijd werd er veel goedgemaakt deze middag.
Bovenstaand feit was duidelijk zichtbaar in het eerste kwartier van de wedstrijd. Veel onduidelijkheden
bij GSVV maar Udiros wist hier niet van te profiteren. Udiros kwam niet verder dan een aantal
afstandsschoten. GSVV werd gevaarlijk door ballen over de verdediging te leggen. In de eerste helft trof
GSVV eenmaal het doel. Marco Kooistra wist vlak voor rust de bal langs de keeper te schuiven na een
dieptepass.
De tweede helft kon GSVV het in de beginfase afmaken. Een handvol opgelegde kansen werden er niet
ingeprikt. Zonde, anders was het waarschijnlijk een gemakkelijke middag geworden voor GSVV. In de
loop van de tweede helft kreeg Udiros de overhand. Goalie Joren van Manen groeide in de wedstrijd en
had enkele prachtige reddingen in huis. In de 76e minuut had van Manen wederom een goede redding,
alleen kwam de bal voor de voeten van Bertjan Bosma. Hij schoot de bal vervolgens in het doel. De
laatste minuten van de wedstrijd mocht GSVV van geluk spreken dat het bij 1-1 bleef. Udiros kreeg een
aantal grote mogelijkheden, echter kregen de blauwhemden de bal niet in het doel.
Al met al een terechte uitslag gekeken naar de kansen en het spel over de gehele wedstrijd. Volgend