Wedstrijdverslag Aduard 1 – GSVV 1

GSVV verliest eerste bekerwedstrijd

Aduard – Zaterdag 4 september heeft GSVV de eerste officiële wedstrijd van het seizoen ’21-’22 verliezend afgesloten. Na een wisselvallige voorbereiding (door o.a. een Corona uitbraak binnen de selectie) was het afwachten waar de spelers van trainer Theo de Vries zouden staan, het viel alles behalve tegen. Uitslag 4-2 voor derde klasser Aduard, echter mocht GSVV met opgeheven hoofd richting huis.

Op een warm sportpark trapte GSVV voor de eerste maal af. De beginfase was rommelig, met het meeste balbezit voor Aduard. In de 8e minuut bracht de geheel vrijstaande Lars Terpstra Aduard op voorsprong. In de minuten daarna kwam GSVV beter in het spel, zoveel beter zelfs dat GSVV het tweede kwart van de wedstrijd de betere ploeg was. Na een half uur werd het gelijk door een treffer van Wichard Alink. Een prima opbouw over de linkerkant werd uiteindelijk afgerond door Alink op aangeven van Marco Kooistra. Hierna volgden er nog enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Aduard maar gescoord werd er niet door GSVV. In de allerlaatste minuut van de eerste helft kreeg Aduard een hoekschop. Deze werd binnengekopt door Patrick Buss, meteen daarna was het theetijd.

Na rust werden er een aantal wissels doorgevoerd aan GSVV zijde en Aduard speelde directer waardoor GSVV het iets moeilijker kreeg. Na 50 minuten voetballen werd het 3-1 voor Aduard door een doelpunt van Leon Smits. Aduard kwam er af en toe gevaarlijk door, vooral aan de linkerkant. In de 85e minuut kreeg GSVV een vrije trap op een meter of veertig. Waar de keeper van Aduard dacht aan een voorzet, schoot Gerrit Jagersma de bal in één keer op het doel en vloog over de keeper in de touwen. De aansluitingstreffer leek het startschot voor een slotoffensief, maar meteen na de aftrap werd de marge alweer op twee gebracht door Aduard spits Guido Weening. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor het einde.

Volgende wedstrijd
Dokkum 1 - GSVV 1
Datum: 04-06-2022
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor