GSVV speelt gelijk tegen FC Grootegast

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd voor de start van de competitie op het programma, FC Grootegast was de tegenstander. De derde klasser had haar bekerwedstrijden net als GSVV ook verloren. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 1-1.

De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang. Na een kwartier werd het iets boeiender aangezien er kansen ontstonden. Grootegast kreeg een aantal kleine kansen maar meer dan de paal werd er niet geraakt. GSVV kreeg ook een aantal mogelijkheden. Waar de paal niet in de weg stond, werd het doel wel geraakt. In de 36e minuut was het Alex Pel die de bal aangespeeld kreeg van Marco Kooistra. Pel was koelbloeding en schoot de bal in de verre hoek. Met deze 0-1 stand werd er ook gerust.

Na de thee ging Grootegast naarstig op zoek naar een gelijkmaker. GSVV hield goed stand en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Grootegast kwam pas in de absolute slotfase naast GSVV. Door een individuele actie van Mike Homan werd Oanne Weening verschalkt in de 88e minuut. Homan speelde op karakteristieke wijze twee verdedigers voorbij en krulde de bal in de bovenhoek van een meter of twintig. Een prachtige goal, moet gezegd. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter P. Pool voor het einde van de wedstrijd.

Helaas voor GSVV geen overwinning, wel een goed resultaat tegen buurman FC Grootegast. De uitslag was gezien de verhoudingen op het veld wel een terechte, maar een laat tegendoelpunt is altijd zuur.

Zaterdag start de competitie voor GSVV, V&V ’68 komt op bezoek. Aftrap 14:30 uur op sportpark ’t Kleaster.