Wedstrijdverslag GSVV 1 – Helpman 1

VV Helpman meerdere maten te groot voor GSVV

GSVV kon de tegenstander één helft redelijk bijbenen, maar na vijf minuten in de tweede helft was het geloof in een goed resultaat snel weg. Uiteindelijk verliest GSVV met 0-7 van de ploeg uit Groningen.

VV Helpman startte de wedstrijd fel en kreeg in de eerste minuten ook enkele kansjes. GSVV beperkte zich tot verdedigen met af en toe een snelle uitval. Na een kwartier spelen kwam GSVV ook af en toe gevaarlijk voor het doel van de Helpman-goalie. Zo belandde een voorzet van Niels Pel op de lat, redde de keeper een schot van Gerrit Jagersma, ging Marco Kooistra zijn lob net naast en mistte Wichard Alink zijn schot precisie. Dat was het wel zo’n beetje van GSVV zijde de eerste helft. VV Helpman kreeg vervolgens enkele opgelegde mogelijkheden waarvan maar één doel trof. Drie minuten voor de rust werd de snelle buitenspeler van de gasten weggestuurd en kreeg alle tijd om een medespeler uit te zoeken. Uiteindelijk vond hij deze en de spits kon de bal in het lege doel schuiven. Kort daarna werd er gefloten voor de rust.

Na de pauze was het VV Helpman dat nog meer domineerde en zo scoorden de blauw-witten, welke deze middag in het zwart speelden, binnen vijf minuten tweemaal. Zo vervloog alle hoop van GSVV en kon VV Helpman de score uiteindelijk nog doortrekken tot 0-7. In de tweede helft liet VV Helpman hun klasse zien en kon GSVV er vrijwel niks tegen inbrengen. Het laatste wapenfeit was toch nog voor GSVV. Alex Pel dacht de eer enigszins te kunnen redden maar zijn schot belandde snoeihard op de paal.