Wedstrijdverslag GSVV MO13 – SJO Broekster Walden MO13

Op zaterdag 9 september stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de dames van MO13. Na vorige week met grote cijfers te hebben gewonnen, was het nu toch wel een beetje spannend: ‘hoe goed zou het team van SJO Broekster Walden’ zijn.

Omdat het team van uit Broeksterwald een team met 14 dames was, werd er besloten om 10 tegen 10 te spelen, zodat de tegenstander niet al te veel wissels op de kant had. Het betekende voor onze dames dat ze veel in het veld stonden, omdat er bij GSVV maar 1 wissel aan de kant stond.

Om 9.15 uur werd er afgetrapt. Lekker vroeg, maar dat was met de voorspelde warmte niet vervelend.

De dames van Broekster Walden gaven goed tegenspel, maar al snel vonden de dames van GSVV hun draai en na nog geen 10 minuten spelen viel de eerste goal. 1-0 voor GSVV, daarna ging het snel 2-0 stond binnen een minuut genoteerd. De tegenstanders lukte het om een paar minuten later om de bal in het doel van GSVV te krijgen. De dames van GSVV stonden weer op scherp, met de nodige adviezen vanaf de kant door Klaas (overigens ook met de vlag in de hand), Hannie en Lianne. Daarna werd het een doelpuntenfestijn aan de kant van GSVV. Voor de rust was de stand 8-1 voor GSVV.

Na de rust kwam de tegenstander sterker terug. Er waren tijdens de pauze duidelijke instructies gegeven en er werd meer op de man gedekt en fysiek iets meer tegengas gegeven. Maar de dames van GSVV staken de hoofden bij elkaar en bleven fanatiek doorgaan. Er werd goed overgespeeld, meer met elkaar gepraat en aanwijzingen aan elkaar gegeven. Uiteindelijk belandde de bal nog 3 keer bij de tegenstander in de goal. Einduitslag 11-1! Weer een ruime overwinning voor de dames van MO13.