Wedstrijdverslag GSVV MO13

Afgelopen zaterdag mochten de meiden zich melden in Frieschepalen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen RWF. Voor onze meiden, de hun 2e seizoen als MO team spelen, zijn er een paar spelregels bij gekomen waar ze rekening mee moeten houden dit jaar. Zo is ‘buitenspel’ nieuw voor de dames en spelen ze uitsluitend tegen MO teams. Waar ze dus vorig jaar nog wel eens tegen jongens moesten spelen, is dat nu niet het geval.
Het belooft een mooie ‘voetbal’ dagje te worden met een warm zonnetje en gespannen gezichten. Meteen werd de aanval in gezet door de meiden van GSVV. Ze hadden er duidelijk zin in🔥🔥
Achterin zitten ze er goed in, door een goede redding van Dylana bleef de goal van de tegenpartij uit. En niet snel daarna moest ze alweer al haar skills in de strijd gooien. Maar dat is haar wel toe vertrouwd. De meiden van Frieschepalen hadden er duidelijk ook zin in en gaven goed partij de eerste 20 minuten.
Elske gaf een mooie voorzet aan Marike, maar helaas stond zij buitenspel. Zoals ik al zei is dit element nieuw voor de dames en is het nog even wennen. Maar niet snel daarna gaf Eva een goede bal aan Lisa en die schoot rechts boven in de hoek de 0-1 voor GSVV binnen.
Zij werd daarna gewisseld en Evie kwam in het veld. Dat de dames elkaar voorin weten te vinden was wel duidelijk, want er kwam een schot van Marike en Julia maakt hem af goed af: 0-2 voor de meiden van GSVV.
Maar helaas voor GSVV kwam RWF op dreef en wist door de verdediging te komen. Helaas wist onze keeper de bal niet te stoppen: 1-2. En de bal wilde achterin bij GSVV daarna even niet lekker weg en daarom volgde de 2-2 al snel.
Maar binnen 2 minuten was het aan de andere kant weer raak en ging Marike solo op de goal af en de bal kwam door een geluk net over de lijn 2-3 voor GSVV.
Dit kon kon eens een doelpunten festijn worden, want terwijl ik mijn steekwoorden voor dit verslag opschreef ging het weer heel snel!
Door een samenspel van de meiden voorin, schopte Elske de bal naar Lisa en die schoot van dik 18 meter de bal in het net!
Had ik net gezegd dat het snel ging? Klopt!Evie schoot op de goal en de keeper liet los, maar in de rebound schoot ze hem alsnog in de hoek. 2-5 en ook de 2-6 komt op haar naam door een mooie pass van Julia die ook goed in de wedstrijd zit vandaag.
Tiara en Stienke pakken hun moment ook als ze de ruimte zien en doen een schot van afstand, maar deze vonden de goal niet. Er is duidelijk veel ruimte voor de dames van GSVV en dat geeft de dames vleugels.
Tik tik: Eva knalt de bal op de lat! We zijn lekker op stoom en we zitten voornamelijk op de helft van de tegenstander…..inmiddels zijn we alweer wat goals verder en komen we bij de 2-9 aan door een mooie kapbeweging van Evie die de bal door een samenspel van Marike, Lisa en haarzelf de kans ziet.
We gingen met 2-10 de rust in. Dit kon toch niet meer mis gaan zou je denken. Met een goed gevoel beginnen we de 2e helft.
De snelle nummer 11 van RWF en de goede nummer 9 wisten nog wel eens voor spannende momenten te zorgen, maar ik kan je vertellen: Eva stond de 2e helft op goal en kon door de juiste timing de ballen uit haar goal houden. Ook de verdediging met Tiara, Femke en Stynke zorgden er voor dat de tegenstander de tweede helft geen kans meer kreeg.
Na de rust liep de stand alleen nog maar verder op voor GSVV. Maar liefs 8 goals werden er nog gemaakt in de 2e helft mede door mooie assists en samenspel van de middenvelders Esmee en Elske
2-18 was de eindstand en Julia kon haar enthousiasme niet meer voor haar houden en juichte als eerste voor deze monsterzege! Dit is een lekker begin voor de meiden van MO-13 die as zaterdag thuis om 10 uur tegen Broeksterwoude speelt.